а 14 януари 2015-а спортистът и бизнесмен Димитър Стоянов – 

...
а 14 януари 2015-а спортистът и бизнесмен Димитър Стоянов – 
Коментари Харесай

Убиха с двуцевка за глигани бащата на ММА боевете в България

а 14 януари 2015-а спортистът и предприемач Димитър Стоянов –  Лудия се прибира в дома си до парк „ Лаута “, когато внезапно отекват изстрели. Първият не съумява да събори здравия юначага, само че идващите се оказват съдбовни. Стоянов е мъртъв, а убийците бягат. Преди седмица се навършиха 7 години от изтезанието, а убийците към момента не са открити.

Димитър Стоянов навлиза в спорта с бокса. Талантът му си личи в шампионатите за дилетанти в Слънчев бряг, където се състезава в категория до 91 кг. На кръга е неразумно самоуверен, без значение кой е отсреща. Това е и повода да му бъде лепнат прякорът Лудия. Изправял се е на кръга и против Кубрат Пулев и даже го е победил. Биографията му продължава с присъединяване на ММА боеве, като Димитър Стоянов е един от първите у нас, които провеждат и внедряват сходни зрелищни борби в Пловдив.

Арена на битките, които са оптимално близки до уличния пердах, са палатите в панаира. Самият Стоянов влиза в борби с към този момент известни майстори на бойните спортове.

В младежките си години той е охранител в най-вървежните нощни клубове в града под тепетата. Така си основава контакти със знакови фигури от родния ъндърграунд. След като стопира да се бие, Стоянов минава в различен бизнес. Отваря заложна къща в „ Тракия “ и стартира да дава пари назаем против рента. Въпреки смяната не зарязва спорта. Всекидневно тренира и поддържа фигурата си, става зам.-шеф на Федерацията по шу-ту. Създава семейство с топманекенката Роси Черногорова. Раждат им се две деца –  син Атанас и щерка Даяна. Според комшии Митьо Лудия бил грижлив татко и лоялен брачен партньор. Семейството живеело пищно и поддържало положителни връзки с всички от кооперацията.

14 януари 2015 година обаче прекатурва вечно живота на околните на Стоянов. Както всеки ден, той тренира във фитнеса. Там е дружно със брачната половинка си. Вечерта има среща. Всичко минава обикновено. На метри от блока в парк „ Лаута “, в който Стоянов живее, го чакат убийци. Часът е към 19.30. Спортистът се прибира към модерната постройка против картинг пистата.  Килърите го дебнат в мрака, скрити в парка. За изтезанието са подготвили пушка двуцевка за наедрял дивеч, 12-и диаметър. Лудият към този момент е на метри от входа на жилището си, когато проехтяват изстрели. Първият не съумява да повали мускулестия и наедрял мъж, само че идващите попадат в гърдите и в шията. Стоянов пада на земята. Екзекуцията завършва за секунди. Убийците се отдръпват с мръсна газ с „Ауди А4“.  Клиентите на близкия италиански ресторант в началото не реагират, защото помислили, че става въпрос за гърмежи от пирати. Тези обаче, които са били на първия етаж и инцидентни минувачи, ясно разграничават изстрели. Свидетел неотложно набира тел. 112 и оповестява за убийството. Сигналът в полицията е получен 5 минути след изтезанието. Пред дома на Стоянов почернява от проверяващи. Пристигналите на място медици работят стремително, само че макар положените старания простреляният състезател няма късмет да бъде избавен.

Униформените бързо отделят целия регион „ Тракия “, само че убийците към този момент са надалеч. Рано сутринта на идващия ден се прави втори оглед на мястото на престъплението. Там служителите на реда оповестяват, че малко след среднощ е открит опожарен автомобил в покрайнините на парка. Колата е била залята със запалителна течност, след което й е драсната клечката, с цел да бъдат заличени всички следи. Според проверяващите возилото с марка „Ауди“ е откраднато от Благоевград, с цел да бъде употребявано от убийците да изоставен оптимално бързо мястото на убийството. Работи се по две версии по отношение на това  от кое място е стреляно. Според едната нарушителите дебнели от колата и стреляли през отворен прозорец. Според втората пък убиецът е излязъл от мрака и се е доближил, с цел да е сигурен, че няма да пропусне задачата, след това се качил в колата, а съучастникът му е настъпил газта. Според проверяващите убийците са били осведомени детайлно с навиците на Митьо Лудия и евентуално дълго време са го следили.

“Трябва да знаем всичко за него – кои са приятелите и враговете му, какви доходи е имал, с какво се е занимавал. Издирваме очевидци на закононарушението. Вече са разпитани някои очевидци ”, споделя часове след убийството шефът на Криминална полиция в Пловдив комисар Николай Кирков. Проверяват се слуховете, че е давал пари назаем против високи лихви. Една от версиите е, че е премахнат от дебитор, който не е могъл да върне огромна сума. Работи се и по догадка, че убийството е поръчано от хора от ъндърграунда.

Въпреки заявките на управляващите тогава, че причинителите и поръчителите на покушението ще бъдат открити скоро, и до ден сегашен няма развръзка по случая. Тогавашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Светлозар Лазаров съобщи през февруари 2016 година, че службите знаят доста неща за причинителите на изтезанието. Сред версиите, които се ревизираха, имаше догатки за ликвидиране поради дадени назаем пари, поради замесването на Лудия в нечисти покупко-продажби с алкохол,  както и че е преметнал мафията с тир с контрабандни цигари. Факт е обаче, че и до през днешния ден убийството не е разкрито. Шансовете за това понижават в допълнение, откакто при започване на 2016-а по време на митингите на униформените оставки хвърля цялата група „ Тежки закононарушения ” в пловдивската полиция. Така след месеци полицейски труд и нито диря от причинителите следствието стартира да буксува и минава в рубрика „ студени досиета “.

Убийството на ММА боеца провокира доста мнения във Facebook. “Не ми е споделял да е заплашван и да се опасява за живота си ”, съобщи след убийството фронтменът на рокгрупа “Ренегат ” Константин Кацаров, другар на Димитър Стоянов. Близки на майстора по бойни изкуства пък го разказват като добър и великодушен човек. “Беше правилен както в спорта, по този начин и в бизнеса. Прякора Лудия си заслужи със смелостта, с която влизаше в борбите със противниците ”, разясняват негови другари от бойните изкуства.

Съпругата зарязва модата поради него

Роси Черногорова е една от най-красивите български моделки от близкото минало. Синеоката хубавица е работила с множеството български дизайнери, лицето й се появява и в доста реклами. Заради изваяната  фигура постоянно театралничи, представяйки долни дрехи. Няколко години Черногорова работи като модел и в чужбина. Супер сполучливата си кариера прекъсва поради Димитър Стоянов. Той е повода известната манекенка да напусне дома си в София, където е родена, и да се реалокира в Пловдив. През 2008 година се ражда синът им Наско. През 2010 година Роси става майка и на дъщеричка, която със брачна половинка си кръщават Даяна. Скрила се от светлините на прожекторите, Роси съумява да опази в загадка и двете си бременности съвсем до последните месеци. В дребното изявленията, които дава, откакто се отдава на майчинството, тя признава, че поради фамилията си е поставила завършек на модата. Твърди, че децата и мъжът до нея са най-важното и красиво нещо в живота й.

Екзекуцията припомня на тази на Оги Лудия

След убийството на Димитър Стоянов опитни криминалисти в Пловдив разясняват, че такова показно ликвидиране не е имало в последните 7 година Според тях то доста наподобява на изтезанието на търговеца Огнян Харизанов. Той беше убит на 17 август 2007 година на вилата си в местността Студенец край Пловдив. Килърът е употребявал ловна пушка. Същото оръжие със същите сачми е държал и индивидът, натиснал спусъка против Димитър Стоянов. И Харизанов е имал прякор Лудия поради буйния си манталитет. Поддържал е връзки с подземния свят. Предполага се, че се е занимавал с опиати. Той беше погубен пред очите на брачната половинка си и 13-годишния им наследник. Едва предходната година полицията стигна до физическия причинител – наркодилъра Божидар Атанасов. На него се приписва и изтезанието на митничаря Георги Дребчев, погубен на 13 юни 1999 година пред блока си в пловдивския регион “Тракия ”.

МАРИЦА

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР